2015. január 4.

Madagaszkár 8: Egy valóra vált álom...


Megérkeztünk utunk utolsó állomására, melyet Isten gondviselése juttatott nekünk.


Egy parányi szigeten voltunk (Ile aux Nattes), a turistáktól még nem felfedezett, tökéletesen csendes, biztonságos, családias környezetben. A La Petite Traversee üdülő néhány - saját fürdőszobával, WC-vel ellátott- faházból állt egy csodálatos környezetben. A házak körül buja vegetáció, két szabadon élő, szinte háziállat lemur, és egy elkényeztetett házikedvenc maki.
Ebben a házban laktunk, 20 lépésnyire a víztől.A kép jobb alsó sarkában látszik egy szék, itt szoktam reggelenként üldögélni, gyönyörködni a napsütésben, míg a reggeli kávémra vártam.
Ezt már a székben ülve fényképeztem.
Szokásos reggeli kép, a bennszülöttek kenuikkal árut szállítanak a szigetre.A lemúr Madagaszkár egyik szimbóluma, egy makifajta, amely úgy néz ki, mint egy mókussal és kutyával keresztezett macska.
A mi két lemúrunk szelíd és kíváncsi volt, naponta ott ugráltak a nyitott étkezőnk ablakaiban, sőt az asztalokon is. Az emberekhez azonban nem jöttek közel, nem úgy, mint a másik kis házikedvenc.


Ezt a kis makit pici kora óta neveli a tulajdonos, és már olyan, mint egy elkényeztetett gyerek. Mindenkire ráugrik, minden tányérba beleeszik az asztalon, végtelenül játékos kedvű és aranyos. Igazából nem is lehet haragudni rá.A szigetet három óra alatt körbe lehet gyalogolni közvetlenül a vízparton, vagy a sekély tengervízben gázolva, vagy a partmenti sziklákra mászva, ha úgy jön a dagály.


Ezeket a képeket gyalogos szigetkerülésem alkalmával tettem, de megkerültük a szigetet piroggal is.

Az egyik kikötésünk utáni pillanatban bennszülött vezetőnkkel
Kókuszdiópálma ágaiból készült rácson halat sütöttünk, búvárkodtunk búvárpipával, gyönyörködve a szebbnél szebb korallokban, majd megmásztuk a partmenti magaslatot, ahonnan varázslatos panoráma tárult elénk.

A képen jól látható, hol kezdődik a nyílt óceán.
Mi tulajdonképpen egy lagunában voltunk, ahol a víz szinte forró volt és cápamentes.


A búvárpipás búvárkodás után kedvet éreztem az oxigénpalackos búvárkodáshoz is. Egy óra kiképzés a medence vizében, majd egy óra merülés az óceánban. Életemben először! Huszonéves társaimmal együtt!
A kép a merülés után készült, ahogy boldog mosollyal, de abszolut kimerülve állunk a búvárruhánkban.Életemben először kipróbáltam a robogót is.
Átmentünk a nagyobb szigetre, Saint-Marie-re, és robogóval körbejártuk a szigetet.                                                                                                 
Életem egyik legnagyobb álma volt, hogy egyszer eljussak egy olyan helyre, ahol végre nem fázom, ahol nem hideg a tengervíz, ahol fehér a homok, pálmafák bólogatnak a fejem felett - és eközben otthon tél van.                                                                        Mi ez, ha nem Isten gondviselése?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése