2014. szeptember 29.

Bizonyitvanyosztas


Szeptember kozepere a Biblia utolso konyvet is feldolgoztuk.
Hihetetlen, eletemben eloszor olvastam a Szentirast, azonnal angolul, es a sok-sok megoldando feladat, beadando dolgozat megirasa soran meg negyszer vegig kellett olvasnom mind a 66 konyvet.

Kozben tanitasi, predikalasi gyakorlatokat is vegeztunk, hogy fejlesszuk a nyilvanos beszed kepesseget, ami azert tobbe-kevesbe mindannyiunkban adott. Persze azert angolul ez nem tul egyszeru, rengeteget kellett keszulnom (mint foiskolas koromban a tanitasi gyakorlatokra)


                                                         



















Itt eppen Aggeus Konyvenek tortenelmi hatteret magyarazom tarsaimnak. Mellettem a nemet tolmacs, mert minden angolul elhangzo tanitast az orszag egyik hivatalos nyelvere is le kell forditani.






Aztan kilenc honap kemeny tanulas, rengeteg atvirrasztott ejszaka utan kezembe kaptam a bizonyitvanyt, ami feljogosit arra, hogy tovabb folytassam tanulmanyaimat a YWAM Nemzetek Egyetemen.










A felso kepen az unnepely lathato, amikor mindannyian egy rovid beszedben ertekeltuk a meghivott vendegek elott, mit jelentett szamunkra ez a 9 honap.




Kulon orom volt, hogy 80 eves Anyukam eljott a bizonyitvanyosztasra, es kozel egy hetet egyutt tolthettunk.
Kirandultunk, sokat beszelgettunk, nagyokat pihentunk, jokat ettunk - egyszeruen csak elveztuk a csendet, nyugalmat, a tarsaim szeretetet korulottunk.







Bernben a Parlament epulete elott










Gyorsan elrepult ez az egy het, a vendegek hazautaztak, nekunk pedig kezdodott az utolso het, amikor mar celiranyosan a madagaszkari tanitasi gyakorlatunkra keszulunk.

Meg egy het es repulunk Madagaszkarra, hogy a fovarosban es videken tanitsuk az embereknek, hogyan lehet ugy olvasni a Bibliat, hogy orok idokre szolo uzenetet a sajat eletukre tudjak alkalmazni, hitet, remenyt es szeretetet meritve belole.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése