2014. március 17.

Romaban



Fantasztikus 5 napot toltottunk Romaban Pal apostol nyomaban jarva.
A Romaiakhoz irt levelet dolgoztuk fel nagyszeru tanitasokat hallgatva, mikozben kicsit megismertuk a varos nevezetessegeit, es betekinthettunk egy evangelikus kozosseg eletebe is.








Bejartuk a belvarost, megneztuk a Pantheont, Kolosszeumot, eltoltottunk egy fel napot a Vatikanban, meglatogattunk egy un. hazi templomot a fold alatt, amit a Kr. utani 1. szazadban hasznaltak a korai keresztenyek.









 



Egy nagyon kedves evangelikus kozosseggel is megismerkedtunk. Amerikai misszionariusok alapitottak, es tobb Romaban elo kulfoldi is otthonra talalt naluk. Zomeben del-amerikaiak, de van egy ferfi a Moldovai Koztarsasagbol, egy luxemburgi no, sot egy Ildiko nevu magyar holggyel is megismerkedtem, aki tobb mint 30 evvel ezelott Budapestrol erkezett Olaszorszagba. Eletenek egy nagyon nehez szakaszaban kozosseget, lelki beket, vigasztalast keresve nemreg bukkant erre a gyulekezetre.
Nagyon-nagyon megorultunk egymasnak!!




 

A vasarnapi istentisztelet alkalmaval a mi csoportunk szolgalt a gyulekezetnek.
Dicsoitesunk ugy szolt, hogy Isten jelenlete, bekeje kitapinthato volt.
Aztan egy rovid pantomim jelenettel azt mutattuk be, hogyan valtoztatja meg az Ur annak az eletet, aki keresi ot, aki hisz benne.
En is elmeseltem, hogyan formalta at Isten az eletemet, hogyan forditott minden rosszat a legjobbra, es azota is hogyan gondoskodik rolam. Egyengeti utamat, vezet, tanit, ertelmet adott eletemnek akkor, amikor azt hittem, itt a veg. Mindig szamithatok gondoskodo szeretetere, mindig ellat mindennel, amire szuksegem van. Hihetetlen dolgok tortennek velem (jok, nem rosszak), es mindig erzem, hogy mellettem all, soha el nem hagy. A legnagyobb problemaim, nehezsegeim  kozepette is megadja azt az erot, lelki beket, amit egesz eletemben hiaba kerestem.


Majd baratnom, Polly predikalt arrol, hogy mindannyian Isten szeretett gyermekei vagyunk, az O kepere teremtve, ertekesek, egyediek, kulonlegesek. Isten mindannyiunkat var, mindannyiunknak szeretne megadni az O bekejet.
A befejezo szeretetvendegseg lehetoseget adott meg sok- sok beszelgetesre.
Nagyon kellemes idot toltottunk el egyutt, elhataroztuk, hogy nem szakitjuk meg a kapcsolatunkat.
Ennek legelso lehetosege volt, hogy bekapcsolodtunk a gyulekezet altal szervezett 24 oras imalancba, es mar otthonrol, Svajcbol imadkoztunk mi is ezert a kozossegert.




Az egesz napi varosnezesek utan minden este tanitast hallgattunk Pal apostol Romai levelerol angolul olasz forditassal, mert a szeminariumunknak olasz vendegei is voltak. Ezutan kovetkezett az egyeni tanulas, hiszen a hetente szokasos beadando dolgozatunkat meg kellett csinalni.

Az utolso nap meg sikerult megnezni azt a helyet is, ahol Pal apostol raboskodott a masodik romai fogsaga idejen, es ahol martirhalalt halt.




Fantasztikus 5 nap volt,eletre szolo elmeny, koszonet erte mindenkinek, aki kozremukodott abban, hogy ez az ut letrejohessen.
Es mindenekelott koszonet az Urnak, aki gondoskodo szeretetevel mindig korulvesz!


                                                                      Ildikok, ha talalkoznak...













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése