2014. február 3.

Tanulás, tanulás, tanulás......


Hihetetlen, hogy már eltelt több mint három hét! Rohannak a napok, szinte észre sem veszem, már megint este van, megint hétvége...
Igaz, minden időnket tanulással töltjük. Itt tényleg az a kihívás, hogy abba tudjam hagyni. Ha belekezd az ember, és elsüllyed a témában, nagyon nehéz leállni, mindig előjönnek újabb és újabb információk, újabb érdekességek -  a Bibliát tanulmányozni szinte olyan, mint szörfözni a neten: képtelenség otthagyni.




Ezért az iskola vezetői nagyon odafigyelnek, hogy megtartsuk a tanulás-pihenés helyes egyensúlyát. No, ez egy újabb kihívás nekem: megtanulni pihenni.


Ha nincs elég fény a teraszon, akkor fejlámpával tanulok.


Eljöttem egy bibliatanulmányozó iskolába, ahol alaposan megismerem a Bibliát, fejlődik az angolom, a számítógép használati képességem, megtanulok pihenni, pszichológus nélkül gyógyulnak lelki sebeim, megismerek egy másik kultúrát, fantasztikus emberi kapcsolatokra teszek szert. Ennyi minden egy helyen!
Igaz, nagyon keményen kell dolgoznom. A tanítás kétnyelvű: angol-német, tehát az angol és német anyanyelvűek szinte behozhatatlan előnyben vannak. Rengeteg anyagot kell olvasnunk, tanulnunk a Biblián kívül is, prezentációkat tartani az órán, amire igazából nincs időnk felkészülni, tehát szinte kapásból kell reagálni. Nem könnyű. 























Túl vagyunk az első teszt megírásán. Átrágtam magam 63 oldalon, bevágtam a definíciókat. Mindenki ugyanannyi időt kapott a teszt megírására. Az anyanyelvűek persze előbb végeztek... De megírtam! És azt hiszem, nem is lett olyan rossz. Majd meglátjuk az eredményt.
Írtam három házi dolgozatot a Philemon-levélből, az Efezusi levélből és Márk evangéliumából az anyagot akkurátusan horizontális és vertikális táblázatokba rendezve, semmit nem mellébeszélve, minden gondolatot idézetekkel, forrásokkal megtámogatva, a felismeréseket az életemre alkalmazva. Azért aludtam is valamennyit... de az ágyban is ott volt a laptop.



A kép minősége nem a legjobb, talán mert szobatársam úgy készítette, hogy én észre sem vettem. 





Heiditől karácsonyra kaptam egy vadonatúj,
gyönyörű Bibliát. Hát, jelenleg így néznek ki a 
már áttanulmányozott oldalalak. Szeptember végére az egész könyv ilyen lesz...



1 megjegyzés:

  1. Kitartást! Jól csinálod és ügyes vagy! Isten áldása rajtad van, tudod!:)

    VálaszTörlés