2013. június 18.

Egy álom valóra válik

Mindig szeretettem volna eljutni Erdélybe. Soha nem volt rá lehetőségem. Úgy tanítottam a történelmet, Tamási Áront, Wass Albertet, Áprily Lajost, hogy csak olvasmányaimból ismertem azt a földet, amelyről oly nagy szeretettel írtak. Most végre megvalósult az álmom! Itt vagyok. Tudom, hogy van itt feladatom. A ház, ahol lakunk, teljesen új, mi vagyunk az első lakói. A faház a kertben afféle nyári lakként funkcionál.


A szobám ablakából a közeli dombokat látom. Csend van, madárdal, tökéletes béke.


Reggelenként a faház teraszán tudok csendességet tartani, internetezni, és miközben mélyen beszívom a friss, páradús levegőt, szinte eggyé válok a természettel. Figyelem, ahogy a nap egyre magasabbra emelkedik, ahogy a méhek megkezdik szorgos munkájukat a harmattól csillogó virágszirmokon. Szerencsém van, hogy korán kelő vagyok, így részese lehetek a természet ébredésének.


Aztán irány a konyha, reggelit készítek az egész stábnak, kb.15-18 embernek. Ez az én feladatom, mert itt senki nem szeret korán kelni.
Reggeli után mindenki elvonul csendességet tartani, nekem ez már a második. Aztán kezdődik a tanulás. Sok-sok új ismeret, minden héten új vendégtanár, új témakör. A tanítás angol nyelvű, román fordítással.
Csoportunk nemzetközi: németek, románok, egy horvát fiú, egy madagaszkári házaspár, és személyemben egy magyar. A tanárok angolok, amerikaiak, de lesz német és holland tanár is.


Ebben a helyiségben tanulunk, de ez az étkezések színhelye is.


A délután általában valamilyen hasznos, produktív munkával telik, az este újra a tanulás ideje.
Van idő elmélyülni, fejlődni, növekedni.

4 megjegyzés:

 1. Nagyon szép hely, biztosan nagyon sokat fogsz itt fejlődni mind a hitben, mind önmagad megismerésében!

  VálaszTörlés
 2. Hú, Ildikó, azt hiszem lemaradtunk valamiről... nagyon jól hangzik, amiket írsz, és a képek arról tanúskodnak, hogy gyönyörű helyen vagy. Szuper jó! Isten áldja meg napjaidat, érezd jól magad Erdélyben! Ági+Géza

  VálaszTörlés
 3. Igazán élethűen ábrázoltad ezt a festői tájat, a harmatcseppes reggelt, amint ébredezik a természet. A koránkelők jutalma!  Hírek témák szerint

  Sikerek


  Segítségkérés


  Gazdaság és közösség


  Pályázatok


  Befektetőknek


  Elismerések


  Jogalkotás, igazgatás


  Együttműködés


  Rendezvények


  Állás
  GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA  2013. május 27., hétfő 16:01
  Továbbjutottak a győri fiatalok  Hírek témák szerint

  Sikerek


  Segítségkérés


  Gazdaság és közösség


  Pályázatok


  Befektetőknek


  Elismerések


  Jogalkotás, igazgatás


  Együttműködés


  Rendezvények


  Állás
  GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA  2013. május 27., hétfő 16:01
  Továbbjutottak a győri fiatalok


  Igazán élethűen sikerült ábrázolnod ezt a festői tájat, az éredező természetet, a csendet, a nyugalmat. Rád érvényes: Ki korán kel, aranyat lel.Gondolom, a civilizáció zaja nem zavarja elmélkedésedet!


  VálaszTörlés
 4. Ahogy olvastam a soraidat, a Szerbusz Zenekar Házi áldás c. dala ment éppen a háttérben és nagyon passzolt az idilli, szeretetteljes, békés leíráshoz. Be is másolom a koncertfelvétel klipjét, olvasd vissza így a bejegyzésedet :-) : http://www.youtube.com/watch?v=kqEixq3QB0s

  VálaszTörlés